Het belang van onze thuisbundels

Tijdens het schooljaar worden er in de kleuterklas heel wat vaardigheden aangeleerd aan de kleuters. Om ervoor te zorgen dat de kleuters deze vaardigheden blijven onderhouden en behouden is het belangrijk om er ook tijdens vakantieperiodes voldoende aandacht aan te geven. Onze thuisbundels kunnen ouders helpen om met hun kleuters aan de slag te gaan op een leuke, speelse en gevarieerde manier. Via een klik kan je op onze website een leuke thuisbundel aankopen om meteen mee aan de slag te gaan.

Belevingswereld en fantasie van de kleuters

Elke bundel behandeld een thema dat aansluit bij de belevingswereld en fantasie van de kleuters. Binnen elke bundel komen er heel wat verschillende vaardigheden aan bod, op niveau van het kind. Bij het bestellen van de bundel, kunnen ouders een bundel, geschikt voor de leeftijd van hun kind, selecteren. Er is een bundel voor onze peuters en eerste kleuterklassers en een voor onze tweede en derde kleuterklassers.  Zo kunnen ouders erop vertrouwen dat de vaardigheden die hun kleuter tijdens het schooljaar in de klasomgeving opbouwt voldoende gestimuleerd worden.

Aangezien ouders vaak met heel wat dingen tegelijkertijd bezig zijn, hebben we onze bundels zo opgebouwd dat de kleuters met de meeste materialen, en een klein woordje uitleg, zelfstandig aan de slag kunnen .

Spelen met echte materialen

Omdat kleuters ook graag met echte materialen aan de slag gaan, geven we binnen onze thuisbundels ook enkele tips om het nog speelser en aantrekkelijker te maken. Voor nog meer creatieve ideeën  kunnen de foto’s op de website geraadpleegd worden, zo krijgen ouders een goed beeld van de verschillende mogelijkheden.

Onze thuisbundels zijn erg printvriendelijk, aangezien we heel wat materialen in zwart-wit aanbieden. Het is voor kleuters leuk om deze prenten een extra kleurtje te geven. Ouders die een exemplaar  van onze bundel in kleur verkiezen, kunnen opteren om de klasbundel aan te kopen. Elke activiteit is voorzien van een duidelijke uitleg en de doelen die bereikte worden, zodat ouders een overzicht hebben van waaraan in onze thuisbundels gewerkt wordt. De thuisbundels worden steeds uitgetest op een grote groep kleuters en worden steeds met