Onze klasbundels

Leerkrachten in de kleuterklas hebben vaak weinig leuk, thematisch en kant en klaar materiaal om op terug te vallen. Onze klasbundels bieden hier een oplossing voor.

Op onze website staan de bundels per thema geordend, waardoor leerkrachten snel een thema naar keuze kunnen vinden. Met deze bundels maken we het mogelijk dat een hele kleuterschool met hetzelfde thema aan de slag kan, maar hierbij toch per niveau andere activiteiten kan aanbieden. Er is steeds een bundel voor de jongste kleuters (peuters en eerste kleuterklas) en een bundel voor de oudste kleuters (twee en derde kleuterklas) voorzien. In klasbundels zit een grote verscheidenheid aan activiteiten op het niveau van de kleutergroep. Binnen deze activiteiten bieden we ook nog de nodige differentiatie aan, zodat leerkrachten activiteiten kunnen aanbieden op verschillende niveaus.

Activiteiten per thema

We bieden een verzameling aan activiteiten aan binnen onze thema’s, om zo de mogelijkheid te bieden om in de klas verschillende speel- en werkhoeken in te richten met onze kant- en klare activiteiten. Onze activiteiten richten zich niet enkel op de cognitieve ontwikkeling van de kleuters. Ook de muzische, motorische, technische en talige aspecten krijgen een plekje in onze klasbundels.

In onze klasbundels zitten zowel activiteiten die de kleuters individueel kunnen doen (patronen afmaken, schrijfmotoriek…), als activiteiten die het groepsgevoel bevorderen (zoals gezelschapsspelletjes, ideeën voor de aankleding van de huishoek, …). Want uiteraard is de ontwikkeling van sociale vaardigheden zeer belangrijk.

Print / mileuvriendelijke bundels

De klasbundels worden in kleur aangeboden, zo is het materiaal erg aantrekkelijk voor de kleuters. Indien een printvriendelijkere versie gewenst is, kan er steeds geopteerd worden om de thuisbundel aan te kopen. Hierin zitten ongeveer dezelfde activiteiten, maar dan veelal in het zwart-wit.

Getest en goedgekeurd 😉

 

Onze klasbundels zijn uitvoerig uitgetest in de kleuterklassen en werden steeds met veel enthousiasme onthaald. Uiteraard gebruiken we in de klas regelmatig concreet materiaal binnen onze activiteiten, omdat we merken dat onze kleuters daar extra van genieten. Extra inspiratie kan gevonden worden in de foto’s die we namen in de kleuterklassen.